Rakkaudesta kantamiseen

Rakkaudesta kantamiseen

maanantai 7. joulukuuta 2015

Vanamo Solki Usva

Testissä  Liinalapselta Vanamo Usva, Solki-kuviolla, 45% puuvillaa, 55% merinovillaa.  Neliöpaino ennen pesua 215g/m2, pesun jälkeen noin 230g/m2. Hinta 163€.
Pehmoinen, melko ohut ja pomppuisa, ei kuitenkaan pörröinen.
Violetti-valkoinen liina on väritykseltään kaunis, ja sopii mielestäni hyvin talveen.
Saatavana seitsemässä koossa, testissä koko 6, eli 4,6m.

Koko 6 on minulle hyvin monipuolinen, sillä kantaa takin alla ja päällä, edessä, lonkalla ja takana.
Minun kannettavanani on 1,5v tyttö, noin 11kg. Paras kantotuntuma sisällä/ kantotakin alla, suosikkini kaksikerroksinen sidonta, useimmiten muumio-sidonta erilaisin lopetuksin. Liina on pehmoinen ja kuohkea.

Perusreppu luonnistuu hyvin tämän liinan kanssa pienellä ulkoilulla,vaikka kaupasta tai hoidosta kotiin taaperon kanssa. Peppupussi pysyi melko hyvin paikoillaan. Itse usein lähden lasten kanssa kävelylle niin, että esikoinen kävelee ja tyttö saa tulla liinaan unille. Sitten kotiin palattuamme lasken hänet sängylle jatkamaan uniaan. Liukkailla keleillä on hyvä muistaa hankkia kengät nastoilla, taikka edullisempana ratkaisuna kengän pohjaan laitettavat liukuesteet. Itse olen liukuesteet ostanut Lidlista sekä motonetista muutamalla eurolla.

Edessä Aino nukkui muutaman kerran kokonaan päiväunet sylissä, ja silloin oli sidontana tuplaristi. Levittämättömässä kietaisuristissä pidempään nukkuva taapero painoi jonkin verran hartioita.Pidän keskipaksuista liinoista, joten uskon paksumman version tästä olevan minulle oikeampi liina, sitä en ole kyllä vielä päässyt kokeilemaan. Usva-liinan paksumman laadun neliöpaino ennen pesua 260g/m2. 

Pienellä vauvalla uskoisin menevän vaikka tunteja. Liinamieltymykset ovat toki aina makuasioita. Yksikerroksisessa sidonnassa selässä sellainen puoli tuntia tuntui sopivalta. Kokeilin myös erilaisia lopetuksia perusreppuun. Renkaan ollessa edessä, oli helpompi kiristää sidontaa ylemmäs ja se pysyi paremmin paikoillaan. 
 Liina kannattaa pestä villa- tai hienopesuohjelmalla ennen käyttöönottoa. Pienellä linkouksella, 30:nessä asteessa, pienellä määrällä nestemäistä pesuainetta. Älä käytä huuhteluainetta. Silitys yhdellä pisteellä.


Parin asteen pakkasella puin sisävaatteiden päälle fleecehaalarin, sormikkaat, villaisen kypärämyssyn sekä reiman toppatöppöset. Sitten liinaan ja kantotakin alle. Mam:in Two-way babywearing jacket menee pitkälle syksyyn, ja kerrospukeutumisella vielä pikkupakkasilla. Talvitakki se ei kuitenkaan ole.

Esikoinen on toiminut testausten kuvaajana ja suoriutunut erittäin hienosti. Hän on innostunut valokuvauksesta.





Tässä lähempää kaunista solki-kuviota. Väri on todella kaunis.
Lämpöinen neiti siirretty sänkyyn jatkamaan uniaan.
Perusrepussa saa lapsen korkeimmalle.

Neiti nukkui noin tunnin matkan sylissä. En levittänyt köysiä, puolen tunnin jälkeen alkoi painamaan hartioita.

Renkaan kanssa saa ulkovaatteiden päälle olkaimet pysymään paremmin paikoillaan.

Kaksikerroksinen sidonta tuntui mukavimmalta, villan ansiosta tuntuu paidan päällä pehmoiselta.
Pieni neiti aikaisin aamulla oman vauvanukkensa kanssa matkalla verikokeille mam äiskä- kantoponchon alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin vierailustasi :)