Rakkaudesta kantamiseen

Rakkaudesta kantamiseen

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Vanamo Kide Hetki

Liinalapsen Vanamo Kide Hetki- kantoliina,taaperovahvuinen, värityksenä violetti-valkoinen.Tämä liina on 65% pellavaa ja 35% GOTS- sertifioitua luomupuuvillaa. Käytössä koko 6 eli 4,6 metriä, jonka hinta uutena 184€.
Langat tulevat Saksasta. Innoitus Kide- kuvioon tuli Liinalapsi Oy:n perustajan Niina Hallikaisen ihailusta vanhoja suomalaisia käsinkudottuja puuvillatekstiilejä  kohtaan. Tekstiilisuunnittelija Karkelo teki suunnitelmat Vanamon Kide- mallille. 
Kuvio on omasta mielestäni todella kaunis, ja se tuo mukavaa pitoa liinaan. 

Liina on tukeva ja paksu, ja vaatii jonkin verran kesyttelyä jotta sitominen sujuu vaivattomammin. Neliöpaino pesun jälkeen 322g/m2 eli sopii erinomaisesti painavalle lapselle. Tämän liinan kanssa kantoi mukavasti niin taaperoa kuin leikki-ikäistäkin. Liina ei ole vielä täysin kesyyntynyt, mutta jonkin verran pehmentynyt. Tämä vaatii vielä letittelyä ja muutaman päivän lasten riippumattona :D

Suosikkisidontani tämän kanssa ihan perusreppu, useimmiten sidon solmun vyötärölle ilman vahvistuksia. Muumiotakin tämän kanssa tuli kokeiltua ja candycane-lopetusta. Jos taapero kärsivällisellä tuulella niin sisätiloissa onnistuu muumionti. Toppavaatteiden päälle liian haastavaa, tukeva ja napakka liina ja paksut ulkovaatteet eivät sopineet yhteen, ehkä jos on todella kärsivällinen taapero. Sidonnan kiristely paksuilla vaatteilla hankalaa. Tällä olen ulkona kantanut pääosin siis edessä toppavaatteiden päällä.  

Ihanan tukeva yksikerroksisessa sidonnassa, ei ala painamaan pidemmässäkään kannossa. Sidonta pysyy hyvin paikoillaan, mutta tämä ei ole kovin anteeksiantavainen sidottava. Jos sidontaan jää löysää, se tulee helpommin esiin, kuin esimerkiksi puuvillaisessa Kide Tuli -liinassa. Sopisi erinomaisesti myös lyhäriksi. Tätä paksumpaa versiota en suosittele ensimmäiseksi kudotuksi liinaksi, mutta kesyyntyessään tällä kantaa varmasti vaikka mummoa <3
Tämä ylläoleva kuva Liinalapsen omilta sivuilta.

Muutaman kuvan sain kauniina lumisena päivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin vierailustasi :)