Rakkaudesta kantamiseen

Rakkaudesta kantamiseen

torstai 15. lokakuuta 2015

Mammakeidas

Kantoliinaviikko ehti jo loppua, ja tämänviikkoinen imetysviikkokin on jo yli puolenvälin.
Nyt lapset lepäämässä ja sain omaa aikaa koneella.

Viime viikon lauantaina olin Mammakeitaalla kantoliinalauantaissa. Siellä oli myös paljon muita kantajia Turun seudulta auttamassa järjestelyissä ja opastuksessa.
Paikanpäällä oli runsaasti erilaisia kantoliinoja ja reppuja testattavana.
Arpajaisvoitot ovat mammislaisten lahjoittamia tai heidän itse tekemiään lukuunottamatta Ipanaisen voittioa.
Opastusnuket rivissä.

Pavo textiles Giraffe Granite, 100% puuvillaa.
Junah duffelitakki 100% villaa. voi kantaa edessä sekä takana.

Vasemmalla ylhäällä Yaro La Vita Fuchsia Grey kantoliina (pellava), 60% puuvilla, 40% pellava, neliöpaino 230g/m2, sekä vieressä Yaro La Vita Mint rengasliina , 100%puuvilla, neliöpaino 220g/m2, laskostamaton olka. Yaro liinat ovat konekudottu Euroopassa. Testattavina Ipanaiselta.Upea Kiilto!Ensimmäistä kertaa sidottavana, tämä pellavaa sisältävä vaikutti hieman jäykemmältä nyt ensi kertaa sidottaessa kuin tuo puuvillainen liina.molton vielä ja lisää kiristelyä tälle nukelle. melko ohut liina mutta vaikuttaa tukevalta, erittäin kaunis väri.




 Ipanaiselta oli lähetetty tapahtumaa varten testattavaksi uusia kantotakkeja, kantoreppu, kudottu kantoliina sekä rengasliina. He myös tukivat arpajaisiamme palkinnolla :)


Ipanaiselta testiin saatu ranskalainen Je Porte Mon Bebe- kantoreppu (leather blue/turquoise)vaikutti ensisilmäyksellä ulkonäöltään siltä, että saattaisi olla miesten makuun. Teknisen oloinen ulkonäkö, ei mitään raitoja tai kuvioita. Tummansininen reppu, jossa hieman turkoosia. Keinonahkainen lantiövyö sekä olkaimet.
Lasta voi kantaa edessä, selässä sekä lonkalla.
Kiinteästä peilistä plussaa, tosi hyvä juttu! Saa tarkistettua helposti miten vauva on esimerkiksi selkäpuolella. Itse usein tarkistan kännykän kameran avulla selässäkannettavan asennon ja että ilmatie on auki.
Avattava tuuletusluukku on kätevä ajatellen ainakin kesää tai ulkomaanmatkaa. Siitä ominaisuudesta pidän. Sivuttaista tukea varten olevat kiristysremmit olivat erilaiset kuin aiemmissa kokeilemissani repuissa. Voisin kokeilla vielä aavistuksen korkeammalla kantamista, mutta silti taitaa tuon olkaintenvälisen soljen säätö loppua kesken, jolloin remmi jaa liian ylös lähelle niskaa.
Olkaimet ristissä en kokeillut kantaa, se saattaisi sopia paremmin. Ihan pienelle vauvalle reppu vaikutti tukevalta ison korotustyynyn ja niskatuen ansiosta(ostettava erikseen). Unihuppu myös ohut ja hengittävä.Painoraja repussa 20kg. Ainon kanssa en päässyt reppua kokeilemaan, sillä hän nukkui sillä aikaa päiväunia.


Sirri opastamassa Manducan käyttöä vauvatuen kanssa.



Mammakeidas toimii lastenkirppis Pikkusiilin kanssa samoissa tiloissa, Manhattanin liikekeskuksessa(pitkämäenkatu 4). Sisäänkäynti pikkusiilin sisäänkäynnin vieressä,seuraava ovi oikealla.
Perille pääsee Turun keskustasta busseilla 20 ja 61( jää n. 900m päähän).
Rattaat voi jättää ulkopuolelle, ja sisällekkin mahtuu muutamat. Tilat ovat tosi kivat, leikkipaikka, wc, vaipanvaihtopöytä, imetysnurkkaus, oleskelutila jossa pöytiä ja sohvat.
Omien eväiden lämmitys onnistuu, kahvia ja teetä saa pientä korvausta vastaan.

Mammakeidas on vuonna 2003 perustettu yhdistys, jonka toiminnan perustana lapsentahtisuus.
- Lapsi huomioidaan tasa-arvoisena perheen ja yhteiskunnan jäsenenä
- vanhemmat pyrkivät huomioimaan ensi hetkistä lähtien vauvan tunteet ja tarpeenosoitukset sekä vastaamaan niihin
-läsnäolo lapselle
Yhdistys kokee tärkeäksi kertoa ja antaa vertaistukea lapsentahtiseen elämään monesti liittyvistä ajatuksista lapsiperheen arjessa.
Mammakeidas tarjoaa tietoa mm. aktiivisesta synnytyksestä, lapsiperheen ekologisista valinnoista, antaa opastusta ja vertaistukea imetyksessä sekä kantovälineiden ja kestovaippojen käytössä.
On tavaroiden vaihtotoria, muskaria, liinarteffejä, kantoliinatapaamisia, imetystukea koulutettujen tukiäitien vetämänä sekä lainaamotoimintaa.

Mammakeidas facebookissa
Mammakeitaan nettisivut, josta voi katsoa mm. Kuluvan kuukauden ohjelman ja tulevat tapahtumat
Liity mammakeitaan jäseneksi tästä
Jokainen mahtuu mukaan omana itsenään, lämpimästi tervetuloa!



Kantopäiväkirjat blogini myös facebookissa
Kantopäiväkirjat instagramissa nimellä kantopaivakirjat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin vierailustasi :)